Poșta Moldovei își mărește numărul de angajați

  • 15 August 2015 20:41
Poșta Moldovei își mărește numărul de angajați

Poșta Moldovei pregătește un șir de măsuri pentru a face față numărului mare de beneficiari de prestații sociale odată cu transferarea lor de la Banca de Economii și Banca Socială, începând cu 1 septembrie, transmite IPN.Întreprinderea precizează că a fost perfecționat sistemul de încasări de plăți, o tranzacție durând 1 minut, față de 3 minute anterior.…

Poșta Moldovei pregătește un șir de măsuri pentru a face față numărului mare de beneficiari de prestații sociale odată cu transferarea lor de la Banca de Economii și Banca Socială, începând cu 1 septembrie, transmite IPN.

Întreprinderea precizează că a fost perfecționat sistemul de încasări de plăți, o tranzacție durând 1 minut, față de 3 minute anterior. Totodată, urmează a fi mărit numărul de angajați în oficiile poștale.

La fel, se negociază cu companiile autohtone procurarea sau luarea spațiilor în locațiune pentru deschiderea a 10 agenții poștale noi în municipiile Chișinău și Bălți. Se testează și aplicația „Factura”. Aceasta va genera un QR cod pe telefonul mobil, cu care la ghișeul poștal poți achita facturile în timp de 30 de secunde maximum.

De asemenea, se planifică implementarea sistemului de gestionare și fluidizare a rândurilor în oficiile poștale. Inițial, sistemul va fi pilotat de oficiul poștal MD-2012 și mai apoi extins și prin alte oficii poștale din Chișinău cu volum sporit de clienți. La fel, se preconizează elaborarea unui grafic special de activitate a oficiilor poștale, în caz de necesitate. 


Întreprinderea precizează că, din momentul în care banii vor fi transferați în conturile sale de către Casa Națională de Asigurări Sociale, beneficiarii vor avea timp să-și ridice prestațiile până la sfârșitul lunii. În cazul în care un beneficiar nu și-a ridicat banii de pe cardul Băncii de Economii până pe data de 26 august, automat suma va fi transferată la „Poșta Moldovei”. Beneficiarii care nu și-au ridicat banii timp de mai multe luni de pe card vor putea să solicite întreaga sumă de la Posta Moldovei.

Potrivit întreprinderii, din 1 septembrie „Poșta Moldovei” va deservi estimativ 150 de mii de beneficiari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău