Poșta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai

  • 03 Decembrie 2018 09:18
Poșta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai

În ziua de 5 decembrie 2018, la un an de la trecerea la cele veșnice a suveranului, Poșta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai, scrie romaniaregala.ro.

Timbrul și cartea poștală pot fi cumpărate de la toate oficiile poștale și pot fi utilizate pentru trimiteri dinspre teritoriul Republicii Moldova, potrivit sursei citate

Emisiunea este formată dintr-o singură marcă, având valoarea nominală de 9,50 lei moldovenești, pe care apare portretul Regelui Mihai, alături de Cifrul său regal. În formatul de minicoală (5 timbre și o vinietă), vinieta prezintă un alt portret al Regelui, la o vârstă mai fragedă, având în spate Coroana de Oțel a României. Emisiunea este însoțită de un Plic Prima Zi și de o Carte Poștală Maximă.

Marca poștală de față este prima dintre mărcile emise de Poșta Moldovei, care portretizează pe Regele Mihai, și prima cu un Suveran al României. Gestul este cu atât mai important cu cât vine în anul aniversar al Marii Uniri, ocazie cu care Poșta Moldovei a emis, la 27 noiembrie 2018, o marcă poștală aniversând unirea Basarabiei cu România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău