Poșta canadiană lansează un timbru cu efigia scriitoarei Margaret Atwood, pentru a marca 60 de ani de carieră a romancierei

  • 26 Noiembrie 2021 16:08
Poșta canadiană lansează un timbru cu efigia scriitoarei Margaret Atwood, pentru a marca 60 de ani de carieră a romancierei

Poșta canadiană a lansat joi un timbru cu efigia scriitoarei Margaret Atwood, pentru a marca cei 60 de ani de carieră a romancierei canadiene de renume internațional, cunoscută mai ales pentru romanul ei "The Handmaid's Tale" (Povestea slujitoarei), relatează AFP.

La o conferință de presă organizată la o bibliotecă din Toronto, romanciera a reacționat cu umor la ceea ce ea a numit o "onoare neașteptată", primindu-și familia și prietenii, precum și "pe cei care vor râde de mine pentru că apar pe un timbru", scrie Agerpres.

Noul timbru al poștei canadiene prezintă un portret al scriitoarei Margaret Atwood cu ochii închiși și cu o mână pe obraz, alături de versul "A word after a word after a word is power" (Cuvânt, după cuvânt, după cuvânt este putere), din poemul său "Spelling".

Cea care uneori este supranumită regina literaturii canadiene a profitat de ceremonie pentru a apăra cauze importante pentru ea, îndemnându-i pe politicienii canadieni și americani să acționeze pe frontul climatic și să pună capăt discriminării pe bază de sex și culoarea pielii.

Recompensată de Booker Prize în 2000 pentru "The Blind Assassin" (Asasinul orb), roman tradus în 50 de limbi, Margaret Atwood este autoarea a patruzeci de romane, culegeri de poezii și eseuri critice în care analizează locul femeii în societate.

Câteva dintre operele sale au fost adaptate pentru cinema și televiziune, în special serialul de televiziune apreciat de critici "The Handmaid's Tale", care a câștigat mai multe premii Emmy.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău