Posibile subiecte în cadrul „dialogului permanent” Vladimir Putin și Angela Merkel, de la Palatul Mezenberg

  • 18 August 2018 09:53
Posibile subiecte în cadrul „dialogului permanent” Vladimir Putin și Angela Merkel, de la Palatul Mezenberg

Președintele rus, Vladimir Putin, va avea sâmbătă, 18 august, o rundă de convorbiri cu cancelarul german, Angela Merkel. Convorbirile vor avea loc la Palatul Mezenberg, situat la 70 de kilometri de capitala Germaniei.

Liderii celor două state vor discuta despre situația din Ucraina și reglementarea acestei crize, despre situația din Siria, precum și cooperarea în domeniul energetic dintre Rusia și Germania.

În opinia experților, presiunile exercitate de Statele Unite forțează Moscova și Berlinul să-și apropie pozițiile lor în numeroase probleme geopolitice dificile, scrie Rador, cu referire la presa rusă.

În ajunul întrevederii cu Angela Merkel, liderul rus va merge la nunta ministrului austriac de externe, Karin Kneissl. 

Cu o zi înainte de această întâlnire, Angela Merkel a declarat presei că vizita este una de lucru.

„Temele sunt atât de numeroase, de la Ucraina, la Siria și aspecte privind cooperarea în sfera energetică, este corect să ne aflăm într-un dialog permanent, iar mâine va continua acest dialog”, a declarat Merkel pentru Agenția de presă INTERFAX.

Potrivit Serviciului de presă de la Kremlin, pe 17 august, președintele rus, Vladimir Putin, a examinat subiectele pe care le va discuta cu Angela Merkel, inclusiv situația din Siria și din Ucraina, cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ultima întrevedere tête-à-tête între președintele rus, Vladimir Putin, și cancelarul german, Angela Merkel, a avut loc pe 18 mai, în cadrul vizitei cancelarului german la Soci.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău