Porumbelul care ar fi călătorit 13.000 de kilometri până în Australia nu va fi omorât. Inelul de la picior era fals

  • 15 Ianuarie 2021 19:43
Porumbelul care ar fi călătorit 13.000 de kilometri până în Australia nu va fi omorât. Inelul de la picior era fals

Porumbelul călător care urma să fie ucis de australieni, pe motiv că venise din Statele Unite și prezenta un risc pentru sănătate, va fi salvat. Purtătoarea de cuvânt a Asociației Americane a Porumbeilor Călători a contactat autoritățile australiene și le-a spus că banda albastră pe care porumbelul o poartă la picior este, de fapt, falsă și nu aparține unui porumbel călător american, scrie Digi24.ro

Mai mult, un partid australian pentru protejarea animalelor au cerut guvernului să nu decidă eutanasierea porumbelului călător, despre care s-a crezut că a zburat 13.000 de kilometri din Alabama, Statele Unite până în Australia. Proprietarul casei unde a fost identificat l-a botezat Joe, după președintele american Joe Biden. Australia are cele mai dure legi ale carantinei pentru animale, din lume.

Pasărea este un porumbel australian din rasa Tumbler turcesc, susțin mai mulți columbofili. "Ei nu sunt crescuți pentru a zbura pe distanțe lungi, ci pentru a face tumbe în aer. Sunt mai degrabă păsări de spectacol", a explicat Lars Scott, reprezentant al unei asociații însărcinate cu salvarea porumbeilor din Melbourne, potrivit Agerpres.

Asociația americană a crescătorilor de porumbei de curse a confirmat această versiune a faptelor prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, potrivit căruia proprietarul inelului care se află în prezent la piciorul păsării din Australia a spus că "Joe" nu a trăit niciodată în crescătoria lui.

"Pasărea poartă ceea ce pare a fi un inel american de identificare. Ministerul lucrează în prezent pentru a stabili autenticitatea sa", a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul australian al Agriculturii.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău