Portul Giurgiulești: Salvatorii asigură securitatea antiincendiară și continuă stingerea

  • 17 Ianuarie 2023 09:30
Portul Giurgiulești: Salvatorii asigură securitatea antiincendiară și continuă stingerea

După mai bine de 24 de ore de la izbucnire, incendiul din Portul Internațional Liber Giurgiulești așa și nu a fost lichidat. La fața locului activează un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare, dar și desfășurarea lucrărilor de stingere, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore de către echipele de salvatori și pompieri din sudul țării au fost efectuate lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către incendiu.

Concomitent au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere ( nr.2)  cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.

Prăbușirea rezervorului metalic cu încărcătură de peste 1000 tone de granule de șrot de floarea soarelui a fost raportată în dimineața zilei de 16 ianuarie, în jurul orei 07.00. În urma incidentului la fața locului au fost trimise șase echipe de salvatori și pompieri, care au reușit localizarea arderii la ora 12.00. În urma incidentului nu au fost raportate victime.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău