Portugalia își continuă campania de vaccinare cu grupa de vârstă 12-15 ani

  • 21 August 2021 14:58
 Portugalia își continuă campania de vaccinare cu grupa de vârstă 12-15 ani

Circa 110.000 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, sau aproape un sfert dintre tinerii din această grupă de vârstă, sunt așteptați în acest weekend în Portugalia să se vaccineze împotriva COVID-19, înainte de începerea unui nou an școlar, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Zeci de copii, însoțiți de cel puțin unul dintre părinții lor, au stat la coadă sâmbătă dimineață la centrul de vaccinare din Almada, o suburbie a capitalei Lisabona.

„Eram nerăbdătoare ca autoritățile să dea undă verde vaccinării adolescenților. Este o măsură de siguranță pentru ei și pentru părinții noștri", a declarat Elisabete Bastos, care s-a aflat alături de fiul ei de 14 ani, venit să se vaccineze.

„Pentru a obține imunitatea colectivă, nu avem de ales, trebuie să-i vaccinăm și pe cei mai tineri", a spus Gisela Martins, care și-a însoțit fiul, un licean de 15 ani.

În total, aproximativ 160.000 dintre copiii din această grupă de vârstă, din aproape 410.000, sunt programați pentru vaccinare, potrivit autorităților sanitare care au rezervat de asemenea weekend-ul următor pentru imunizarea celor mai tineri. Weekend-ul trecut a fost rezervat tinerilor din grupa de vârstă 16-17 ani.

Conform calendarului stabilit de autorități, obiectivul este pregătirea pentru un nou an școlar care începe în Portugalia la jumătatea lunii septembrie. Echipa care coordonează acest program speră să finalizeze vaccinarea copiilor de 12-15 ani până pe 19 septembrie.

În Portugalia, peste 70% din populație este complet vaccinată împotriva COVID-19. Acest obiectiv, atins mai devreme decât era prevăzut, a permis guvernului să anticipeze ridicarea anumitor restricții, în special creșterea numărului de persoane admise în restaurante și săli de spectacole începând de luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău