Portugalia, Franța și Luxemburg s-au oferit să primească migranți debarcați în Malta

  • 09 Iunie 2020 09:16
Portugalia, Franța și Luxemburg s-au oferit să primească migranți debarcați în Malta

Trei state membre ale Uniunii Europene au acceptat să primească o parte a celor 425 de migranți care au debarcat în Malta la finalul săptămânii trecute, a anunțat luni Comisia Europeană, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Portugalia, Franța și Luxemburg își anunțaseră până luni disponibilitatea de a primi unii migranți, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, fără a oferi însă detalii despre numărul de migranți care vor ajunge în fiecare dintre cele trei țări.

Anunțul urmează apelurilor urgente făcute de guvernul Maltei după ce sute de migranți au primit sâmbătă permisiunea de a debarca pe insula mediteraneană. Mulți dintre acești migranți se aflau blocați pe mare de câteva săptămâni, unii chiar din 30 aprilie.

Malta, la fel ca Italia, a anunțat că nu mai poate accepta migranți în timpul pandemiei de COVID-19.

Comisia Europeană, care în general este responsabilă cu coordonarea redistribuirii migranților între țările membre, este mulțumită că migranților li s-a permis să părăsească navele, a precizat purtătorul de cuvânt al CE, care a adăugat că este nevoie de o soluție pe termen lung pentru salvarea migranților care încearcă să ajungă în Europa pe mare.

Pe de altă parte, organizația neguvernamentală germană Sea Watch a anunțat luni că își va relua operațiunile de salvare a migranților în Marea Mediterană și în acest sens a luat măsuri de prevenire a COVID-19 la bordul navei sale Sea Watch 3.

Vasul Sea Watch 3, care a părăsit portul sicilian Messina după trei luni de imobilizare, se îndrepta luni către zona de salvare din largul coastelor libiene, a anunțat ONG-ul german pe Twitter. După mai mult de două luni, Sea Watch 3 va fi singurul ONG care va desfășura operațiuni de salvare a migranților plecați în condiții periculoase din Libia în încercarea de a ajunge în Europa. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău