Portugalia extinde restricțiile antiepidemice. Varianta Delta, responsabilă pentru 100% din infectări la Lisabona și în Algarve

  • 16 Iulie 2021 10:04
Portugalia extinde restricțiile antiepidemice. Varianta Delta, responsabilă pentru 100% din infectări la Lisabona și în Algarve

Guvernul portughez a aprobat joi un decret prin care permite vânzarea testelor rapide de COVID-19 în supermarketuri și a extins la încă 30 de localități restricțiile antiepidemice aplicate zonelor cu risc epidemiologic ridicat, printre aceste restricții fiind interdicția de circulație pe timp de noapte și certificatul de vaccinare sau testul negativ obligatoriu la intrarea în restaurante, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Numărul localităților portugheze cu risc epidemiologic ridicat ajunge astfel la 90. Regiunile cele mai afectate sunt zona metropolitană a capitalei Lisabona și mare parte din regiunea sudică Algarve, în acestea două prevalența variantei Delta a coronavirusului fiind de 100%, iar la nivel național de 88%.

''Situația continuă să se degradeze'', a spus la o conferință de presă șefa cancelariei prezidențiale, Mariana Vieira da Silva, subliniind că este esențială controlarea răspândirii virusului prin vaccinare și testare, astfel că a fost aprobată comercializarea testelor rapide în supermarketuri.

Portugalia a depășit săptămâna aceasta pragul de 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, în timp ce autoritățile încă nu-și dau seama dacă a fost atins vârful acestui nou val de infectări provocat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău