Portugalia - cea mai mare creștere a numărului de noi cazuri zilnice din ultimele patru luni

  • 30 Iunie 2021 18:39
Portugalia - cea mai mare creștere a numărului de noi cazuri zilnice din ultimele patru luni

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Portugalia a crescut cu 2.362 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică după jumătatea lunii februarie, indică datele publicate miercuri de guvernul de la Lisabona, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Portugalia, țară cu o populație de 10 milioane de locuitori, cunoaște în ultima perioadă o răspândire îngrijorătoare a variantei Delta a coronavirusului, identificată prima dată în India. Mai mult de jumătate din numărul de cazuri de COVID-19 din Portugalia sunt provocate de această variantă.

În total, Portugalia și-a vaccinat complet 31% din populație. De la începutul pandemiei, țara a înregistrat până în prezent 879.557 de cazuri de COVID-19, dintre care 17.096 decese.

Majoritatea noilor cazuri sunt consemnate la Lisabona.

Creșterea numărului de noi cazuri în Portugalia survine după ce la jumătatea lunii mai aceasta s-a redeschis pentru vizitatorii din restul Uniunii Europene și din Regatul Unit.

Luni, autoritățile portugheze au anunțat că britanicii care intenționează să viziteze Portugalia trebuie să fie plasați în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinați complet. Sunt exceptați de la regula carantinării britanicii cu vârste sub 18 ani care au un părinte sau tutore complet vaccinat.

Autoritățile portugheze și-au intensificat campania de vaccinare și au impus noi restricții în câteva municipalități, inclusiv la Lisabona, de unde varianta Delta s-a răspândit în alte zone ale țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău