Portugalia, calificată în optimi după 2-0 cu Uruguay, la turneul final din Qatar

  • 29 Noiembrie 2022 08:57
Portugalia, calificată în optimi după 2-0 cu Uruguay, la turneul final din Qatar

Selecționata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Uruguayului cu scorul de 2-0 (0-0), luni seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, într-un meci din Grupa H.

Lusitanii au dominat jocul și au reușit să se impună prin golurile marcate de Bruno Fernandes (54, 90+3 - penalty) în fața unei echipe care a dezamăgit din nou, fiind departe de vremurile de glorie în care obținea titlul mondial (1930, 1950) sau se clasa aproape de podium (locul 4 - 2010). Seleccao și-a creat prima ocazie în min. 3, când William Carvalho a reluat din voleu de la 15 metri, dar peste poartă. Uruguayul a replicat prin Gimenez (12), cu lovitură de cap peste poartă. Joao Felix (16) a încercat un șut de la 16 metri, dar a fost blocat de Gimenez.

„Celeștii” au avut cea mai mare ocazie a primei reprize, prin Bentancur (32), o acțiune personală, însă mijlocașul lui Tottenham, rămas singur cu portarul, a fost blocat de Diogo Costa. Până la pauză, Cristiano Ronaldo (37) s-a remarcat o singură dată, dar Rochet a blocat reluarea starului portughez din poziție incomodă și ușor dezechilibrat.

După pauză, Joao Felix (52) a amenințat poarta lui Rochet, dar a șutat doar în plasa laterală. În min. 54, Bruno Fernandes l-a căutat în careu pe Cristiano Ronaldo cu o centrare cu efect, iar mingea a intrat în plasă. Inițial golul i-a fost acordat lui Ronaldo, însă acesta a părut că nu atinge mingea și s-a revenit asupra autorului, fiind creditat cu reușita Bruno Fernandes. Au urmat 20 de minute de forcing din partea sud-americanilor, care au reușit să își creeze și situații bune de gol. Nunez a șutat slab de la 20 de metri (60), fără probleme pentru Diogo Costa, apoi Maxi Gomez (75) a trimis de la 17 metri în bară, Suarez (78) a trimis în plasa laterală, din doi metri, dintr-o poziție dificilă, iar Diogo Costa (78) a apărat șutul-centrare al lui De Arrascaeta.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău