Portalul serviciilor publice servicii.gov.md a fost lansat într-o versiune nouă

  • 06 Octombrie 2021 18:10
Portalul serviciilor publice servicii.gov.md a fost lansat într-o versiune nouă

Portalul serviciilor publice servicii.gov.md a fost lansat într-o versiune nouă. Într-un singur ghișeu electronic, pot fi accesate circa 250 de servicii, clasificate pe 13 evenimente de viață, pornind de la naștere, transmite IPN.

Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizare, a declarat într-un briefing de presă că pagina a fost îmbunătățită, astfel devenind mai prietenoasă pentru cetățeni. Platforma, care reprezintă un punct de convergență pentru toate serviciile publice, conține orice informație utilă pentru cetățeni, antreprenori etc. Potrivit lui, elementele noi sunt gruparea serviciilor după evenimentele de viață – întemeierea unei familii, crearea unei afaceri etc.

Vicepremierul a menționat că în procesul de modernizare a serviciilor vor veni și cu mai multe măsuri pentru a spori accesibilitatea la serviciile publice. Astfel, în paralel cu digitalizarea serviciilor, vor fi instituite mini-centre multifuncționale, care vor fi amplasate în diferite localități din țară, care sunt mai îndepărtate de centrele raionale. Actualmente, acest concept este pilotat în 17 primării din țară și în cinci oficii consulare de peste hotare, iar până în 2023, această rețea urmează să fie extinsă în 80 de puncte de prestare de servicii publice, conform acestui model.

Portalul de servicii guvernamentale este un punct unic de acces la informațiile, pașii, tarifele și toate detaliile aferente serviciilor publice, evenimentelor de viață care se regăsesc în Nomenclatorul integrat al Serviciilor publice și este elaborat în conformitate cu Vocabularului European al Serviciilor Publice.

Acțiunea face parte din agenda Guvernului pentru transformare digitală și modernizarea serviciilor publice, cu orientare pe cetățean, iar obiectivul de bază este de a informa în mod corect și complet potențialii beneficiari ai serviciilor publice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău