Portalul Consulatului General al României la Bălți a fost reconfigurat. Solicitanții pot alege singuri ora și data la care pot beneficia de servicii consulare

  • 05 Iulie 2023 10:12
Portalul Consulatului General al României la Bălți a fost reconfigurat. Solicitanții pot alege singuri ora și data la care pot beneficia de servicii consulare

„În eforturile de a veni în sprijinul Dumneavoastră și de a vă răspunde cererilor, profund conștienți fiind de responsabilitatea ce ne revine pentru soluționarea cât mai promptă a tuturor cererilor de servicii consulare, ținând seama de toate solicitările și înțelegându-vă foarte bine problemele și nevoile, portalul www.econsulat.ro a fost reconfigurat pentru ca, după validarea cererilor de servicii consulare, programările să fie operaționalizate săptămânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 09,30”, se arată într-un comunicat al Consulatului General al României la Bălți.

Astfel, fiecare dintre Dumneavoastră vă puteți alege data și ora la care să vă prezentați la oficiul consular, în funcție de programul personal. 

Programările se pot obține numai în aplicația www.econsulat.ro. Pentru a beneficia de servicii consulare fiecare persoană trebuie să se programeze individual. Nu există alte variante de programare în afară de programarea on line, făcută personal de fiecare solicitant în parte. Blocarea programărilor cu nume fictive de către persoanele care încearcă, prin toate mijloacele, să intermedieze depunerea dosarelor reprezintă singurul motiv pentru care nu se pot face programări timp îndelungat.

II. DATELE PERSONALE 

Vă reamintim că personalul consular nu poate fi contactat decât în interiorul consulatului. Orice altă persoană aflată în afara oficiului consular care pretinde că ar avea vreo legătură cu consulatul nu face decât să vă inducă în eroare. Pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de înșelăciune și a nu acuza, absolut nejustificat și nedrept, pe membrii Consulatului nostru, vă rugăm să nu vă lăsați abordați de către aceste persoane care nu ne reprezintă în nici un fel.  Personalul consulatului nu împarte cărți de vizită, nu interpelează persoane în afara consulatului, nu preia dosare decât la ghișeu și nu are nicio legătură cu cei care întreprind aceste demersuri. 

Încredințarea datelor personale către alte persoane pentru a crea în numele Dumneavoastră adrese poștale electronice și a comunica cu oficiul consular pentru vă obține programări include riscuri majore privind siguranța Dumneavoastră.

III. TAXELE CONSULARE 

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017,  începând cu data de 1 februarie 2017, se plătesc taxe numai pentru următoarele servicii consulare:

- Contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu electronic: 59 euro;

- Contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu temporar: 20 euro;

- Înregistrarea cererii de renunțare la Cetățenia română: 600 euro;

- Înregistrarea cererii de verificare a statutului juridic al unei persoane fizice în raport cu Statul român: 30 euro;

- Tariful de publicitate a actelor notariale cu incidență în activitate notarială: 3 euro.

RESTUL SERVICIILOR CONSULARE SUNT GRATUITE!

IV. SERVICII CONSULARE 

În vederea prestării serviciilor consulare de înaltă ținută, personalul Consulatului General al României la Bălți, buni cunoscători ai eticii profesionale, manifestă permanent o atitudine demnă în relația cu toți beneficiarii de servicii și dau dovadă de responsabilitate, corectitudine, profesionalism și imparțialitate. 

V. CREAREA CONTULUI ȘI SOLICITAREA SERVICIILOR CONSULARE

Pentru a veni în sprijinul Dumneavoastră, în secțiunea de comentarii vă readucem în atenție pașii pentru crearea contului și solicitarea serviciilor în aplicația www.econsulat.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău