Portal informativ pentru consumatorii casnici și administratorii de blocuri din Chișinău

  • 10 Aprilie 2019 18:06
Portal informativ pentru consumatorii casnici și administratorii de blocuri din Chișinău

Consumatorii casnici și administratorii de blocuri din Chișinău pot obține informații utile cu privire la fondul locativ municipal, gestionarea acestuia, consumul și plata serviciilor comunale – pe platforma online blocuri.viitorul.org. Portalul a fost creat și prezentat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, în cadrul unui eveniment, care a avut loc miercuri, 10 aprilie, transmite IPN.

Ana-Maria Veverița, coordonatoare de programe IDIS, a declarat că platforma mai este în proces de îmbunătățire și sunt binevenite sugestii. Pagina este accesibilă în română și engleză, iar curând va fi și în rusă. Potrivit ei, un consumator informat este un consumator protejat.

Pe platformă pot fi găsite răspunsuri la întrebările frecvente legate de perioada de încălzire, modalitatea de facturare a consumului de apă, consecințele nerespectării termenului de achitare a facturilor etc., dar pot fi adresate și întrebări individuale.

Începând cu anul 2014, IDIS „Viitorul” dezvoltă soluții de marketing pentru utilizarea eficientă a energiei în clădirile rezidențiale, cu accent pe mecanisme de finanțare destinate familiilor cu venituri mici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău