Port din Odesa, atacat de ruși cu rachete Kalibr. Cel puțin o persoană a murit

  • 27 Iulie 2023 10:27
Port din Odesa, atacat de ruși cu rachete Kalibr. Cel puțin o persoană a murit

Rusia a lovit infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa într-un atac cu rachete din timpul nopții, ucigând un agent de securitate și avariind un terminal de marfă, a declarat joi guvernatorul regiunii, informează Reuters, citat de hotnews.ro.

Porturile din Odesa au fost ținte regulate ale atacurilor rusești de când Moscova s-a retras săptămâna trecută din inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, acordul negociat de Turcia și ONU care a permis exportul de cereale ucrainene din porturile din Odesa timp de aproape un an.

Guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper, a declarat că Rusia a tras rachete Kalibr asupra unui port de pe un submarin din Marea Neagră. El a spus că o clădire de securitate a fost distrusă și două mașini au fost avariate.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că nu au fost capabile să doboare rachetele Kalibr, deși au declarat că au doborât opt drone în timpul nopții în alte regiuni din Ucraina.

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, a declarat că o furtună din timpul nopții a ajutat Rusia în acest atac.

„Inamicul a profitat de condițiile meteorologice și a lansat racheta în timpul tunetelor și al vântului și la o înălțime extrem de mică pentru a face mai dificilă reperarea lor", a spus Humeniuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău