Poroșenko îi cere lui Zelenski să înlăture zvonurile privind capitularea în fața Rusiei

  • 23 Mai 2019 09:11
Poroșenko îi cere lui Zelenski să înlăture zvonurile privind capitularea în fața Rusiei

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a făcut apel la echipa noului președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să înlăture rapid zvonurile privind capitularea în fața Rusiei, după ce noul lider de la Kiev a anunțat că intenționează să inițieze un referendum, în cadrul căruia cetățenii să spună ce fel de acorduri de pace ar trebui să încheie Ucraina cu Federația Rusă, scrie Rador.

"Am fost neplăcut surprins de poziția complet ciudată referitoare la faptul că ar trebui să rezolvăm problema așa-numitelor 'acorduri de pace' cu Rusia printr-un referendum. Există temeri în țară că aceasta ar putea fi o capitulare, nu un acord de pace. Prin urmare, așa recomanda echipei noului președinte să înlăture urgent aceste zvonuri" - a afirmat Poroșenko.

Potrivit fostului lider ucrainean, declarațiile despre un eventual referendum al șefului Administrației Prezidențiale de la Kiev, Andri Bogdan, "au fost fie nereușite, fie reprezintă un pas deliberat, care amenință suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei". Totodată, Petro Poroșenko și-a exprimat convingerea că noua administrație ucraineană trebuie să mențină pozițiile pe care s-a dezvoltat țara în ultimii cinci ani. "Ucraina este mai presus de toate.

Rusia este un stat agresor, iar sancțiunile împotriva Moscovei, dacă aceasta nu își retrage trupele de ocupație de pe teritoriul nostru, trebui să continue. Solidaritatea mondială față de Ucraina trebui să fie puternică, așa cum a fost în timpul administrației Poroșenko" - a adăugat fostul președinte al Ucrainei. Poroșenko a făcut aceste declarații după ce Andri Bogdan, șeful noii administrației prezidențiale de la Kiev, a declarat, imediat după numirea în funcție, că problema încheierii unor acorduri de pace cu Federația Rusă ar trebui examinată nu doar de către politicieni, ci de întregul popor ucrainean.

Astfel, potrivit lui Andri Bogdan, noul președinte al Ucrainei intenționează să inițieze un referendum cu privire la procesul de negociere dintre Ucraina și Rusia. "În ceea ce privește încheierea unui acord de pace cu Rusia, noi luăm în calcul ca această problemă să fie supusă referendumului, pentru ca nu doar deputații și președintele să voteze cu privire la acest subiect. Decizia trebuie să fie luată de tot poporul Ucrainei" - a explicat șeful noii administrații prezidențiale ucrainene.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău