Poroșenko face apel la SOLIDARITATE și PRESIUNI asupra Moscovei

  • 08 Martie 2016 11:12
Poroșenko face apel la SOLIDARITATE și PRESIUNI asupra Moscovei

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a făcut apel la liderii Uniunii Europene și SUA să exercite presiuni asupra Moscovei, pentru eliberarea aviatoarei ucrainene Nadia Savcenko, aflată în detenție în Rusia.

Nadia Savcenko este acuzată că a ucis doi jurnaliști ruși în zona separatistă din Donbas. Poroșenko a scris pe Twitter că "Ucraina s-a adresat printr-o scrisoare SUA și țărilor UE să-și sporească presiunile asupra Rusiei pentru eliberarea Nadiei Savcenko''.

Arestată la începutul lui iulie 2014, Nadia Savcenko, aleasă ulterior deputat în parlamentul Ucrainei, îi acuză pe rebelii proruși din Donbas că au răpit-o pe teritoriul ucrainean și au predat-o autoritășilor de la Kremlin.

Pe data de 2 martie 2016, parchetul rus a cerut o condamnare de 23 de ani de închisoare pentru Savcenko, decizie care a făcut-o pe tânăra ucraineană să intre într-o grevă a foamei și a setei. "Eu, Nadia Savcenko, ucraineancă, cetățean al Ucrainei, intru în greva foamei și a setei, începând cu 3 aprilie 2016, până la întoarcerea mea în Ucraina, moartă sau vie. Interzic oricui din închisoare și, în general, din Rusia să încerce să mă facă să renunț la greva foamei" - a scris Savcenko în declarația publicată de către avocații săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău