Poroșenko este greșeala ucrainenilor, declară Volodimir Zelenski, care a votat pentru el în 2014

  • 20 Aprilie 2019 12:11
Poroșenko este greșeala ucrainenilor, declară Volodimir Zelenski, care a votat pentru el în 2014

Volodimir Zelenski, actor de comedie și candidat la președinția Ucrainei, a recunoscut că, la alegerile din 2014, l-a votat pe actualul său adversar, Petro Poroșenko, dar a subliniat că realizat că greșit și, în consecință, acum luptă să devină el președinte.

Potrivit ziarului Ukrainska Pravda, Zelenski a făcut o declarație în acest sens vineri seară, pe Stadionul Olimpic din Kiev, unde a avut loc dezbaterea finală a celor doi candidați care au intrat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

La începutul discursului său, Zelenski a declarat că niciodată nu a visat că el, "un băiat simplu din Krivii Rih, va lupta pentru fotoliul prezidențial împotriva unui om pe care toți ucrainenii l-au susținut în mod incontestabil în 2014". "Eu însumi am fost pro-Poroșenko. Dar am greșit. Puteam să ne imaginăm oare că sloganul 'să trăim altfel' va însemna, de fapt, să supraviețuim? Puteam să știm că promisiunea de a încheia războiul în două săptămâni se va transforma în tragediile de la Ilovaisk și Debalțeve? Am fi putut să ne imaginăm că răufăcătorii vor profita de Revoluția Demnității?", a declarat Zelenski, sugerând că Poroșenko nu și-a respectat promisiunile făcute în campania pentru prezidențialele din 2014.

"Vă explic de ce am ales greșit: am votat pentru un Poroșenko, dar ne-am ales cu un altul", a adăugat Volodimir Zelenski.

"Domnule Poroșenko, acesta este motivul pentru care mă aflu aici cu echipa mea. Nu sunt politician, sunt o persoană simplă care a venit să distrugă acest sistem. Eu sunt rezultatul greșelilor și promisiunilor dumneavoastră", a mai declarat favoritul prezidențialelor, adresându-i-se lui Poroșenko.

Amintim că cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial din Ucraina va avea loc duminică, ucrainenii urmând să aleagă între actualul președinte, Petro Poroșenko, și actorul de comedie Volodimir Zelenski.

Potrivit sondajelor, Zelenski are cele mai mari șanse să câștige alegerile. În primul tur de scrutin, acesta a obținut 30,24% din voturi (5.713.825 de alegători), iar Petro Poroșenko - 15,95% (3.14.523 de voturi).

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău