Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale din Ucraina și-a dat demisia

  • 17 Mai 2019 09:50
Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale din Ucraina și-a dat demisia

Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale din Ucraina, Kostiantin Eliseev, a demisionat din această funcție - scrie Evropeiska Pravda. "Informațiile privind demisia mea sunt adevărate. I-am transmis șefului statului cererea de demisie imediat după ce a fost anunțată data învestirii noului președinte" - a confirmat Eliseev, scrie Rador.

Potrivit unor surse din Administrația Prezidențială de la Kiev, demisia lui Kostiantin Eliseev trebuie să fie aprobată de către președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko. Kostiantin Eliseev a fost numit șef adjunct al Administrației Prezidențiale ucrainene în iulie 2015 și se ocupa de politica externă a instituției. Înainte de a deține această funcție, Eliseev a fost, timp de cinci ani, ambasador al Ucrainei la UE.

Învestirea lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei va avea loc pe 21 mai 2019, potrivit unei decizii adoptate, joi, de Parlamentul de la Kiev.

Volodimir Zelenski, un actor de comedie fără experiență politică, a câștigat cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial din 21 aprilie cu un scor de 73,22%, în timp ce contracandidatul său, președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost votat de doar 24,45% din electorat.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău