Populația de fluturi monarh, care migrează peste 3.000 km pentru a hiberna în Mexic, a scăzut cu un sfert

  • 26 Februarie 2021 13:06
Populația de fluturi monarh, care migrează peste 3.000 km pentru a hiberna în Mexic, a scăzut cu un sfert

Populația de fluturi monarh care a migrat din Canada în Mexic pentru a hiberna în această iarnă a scăzut cu 26% față de anul anterior, au informat joi Comisia pentru ariile protejate din Mexic și World Wildlife Fund (WWF), potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Milioane de fluturi monarh migrează în fiecare an către Mexic, parcurgând peste 3.200 de kilometri din Canada, traversând întreaga Americă de Nord.

Însă acești fluturi cu aripile de culoare brun-roșcată și nervuri de culoare neagră au ocupat doar 2,1 hectare de teren în decembrie 2020, comparativ cu 2,8 hectare în sezonul de iarnă precedent, a atras atenția grupul WWF într-un comunicat.

Schimbările climatice au avut un "impact considerabil" asupra pattern-ului de migrație al fluturilor monarh, dar și asupra habitatului lor de creștere din Statele Unite, a precizat WWF.

Statul Michoacan, din vestul Mexicului găzduiește cea mai mare rezervație de fluturi monarh, de obicei o atracție turistică majoră. Numărul de vizitatori a scăzut însă puternic în timpul pandemiei de COVID-19, au declarat oficialii sanctuarului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău