Pompierii turci au reușit să oprească extinderea incendiului care a atins o centrală electrică

  • 05 August 2021 15:02
Pompierii turci au reușit să oprească extinderea incendiului care a atins o centrală electrică

Echipe de pompieri sprijiniți de avioane antiincendiu au reușit să pună sub control joi dimineață incendiul care a atins noaptea trecută termocentrala din orașul Milas, pe coasta Mării Egee, relatează agenția EFE.

Datorită unei schimbări de direcție a vântului și eforturilor din această dimineață s-a reușit punerea sub control deocamdată a incendiului și focul nu va mai avansa.

Un oficial turc a declarat că materialele explozive au fost evacuate din centrala termică, dar nu au putut fi golite depozitele care conțin circa 40 de tone de cărbune.

Incendiul din zonă s-a declanșat săptămâna trecută și s-a extins până la centrala electrică. Flăcările au provocat în cursul nopții explozii ale liniilor electrice ale termocentralei, iar îngrijorarea este legată de riscul arderii lignitului din depozitele de cărbune, ceea ce ar provoca eliberarea unor enorme cantități de monoxid de carbon.

Populația din zece cartiere din zonă a fost evacuată în cursul nopții de armata turcă cu ajutorul ambarcațiunilor.

Termocentrala de la Milas este una de mărime medie, cu o putere de 630MW și care generează 0,6% din energia electrică produsă în Turcia.

Pe de altă parte, continuă eforturile pentru stingerea altor 14 incendii declanșate în principal pe coasta de sud și sud-vest.

În aceste incendii, declanșate miercurea trecută, și-au pierdut viața până în prezent 8 persoane, dintre care doi pompieri, incendiul care a produs cele mai multe victime fiind cel de la Manavgat, în provincia Antalya.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău