Pompierii luptă cu incendiile de vegetație în regiunea Var, din sudul Franței

  • 17 August 2021 11:16
Pompierii luptă cu incendiile de vegetație în regiunea Var, din sudul Franței

Pompierii francezi depuneau eforturi marți pentru a ține sub control un incendiu de vegetație de proporții în regiunea Var, din sudul Franței, iar ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus că se va deplasa în zonă pentru a monitoriza situația, informează Reuters citat de AGERPRES.

Autoritățile au sfătuit populația să stea la distanță de incendiul izbucnit în apropierea localității Gonfaron, la circa 50 de kilometri vest de orașul turistic St. Tropez, de pe riviera franceză.

Aeronave pentru stingerea incendiilor au fost trimise în regiune, unde circa 5.000 de hectare de teren au fost pârjolite, iar locurile de campare au fost evacuate, a precizat un oficial guvernamental local.

Departamentul de pompieri din regiunea Var a publicat pe pagina sa de Twitter imagini în care orizontul apare luminat într-un roșu strălucitor la primele ore ale zilei de marți.

Darmanin a declarat că se va deplasa în comuna Gonfaron, iar dacă va fi nevoie de ajutoare suplimentare, acestea vor fi trimise pe cât de rapid posibil pentru a proteja populația.

Valuri de căldură extremă au afectat regiunea mediteraneană în ultimele săptămâni. Două incendii de vegetație, întețite de vânturile puternice, au scăpat de sub control în apropiere de Atena luni, forțând evacuarea unor sate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău