Pompierii îndeamnă gospodarii să verifice sobele înainte de începerea sezonului de încălzire

  • 19 Octombrie 2020 17:41
Pompierii îndeamnă gospodarii să verifice sobele înainte de începerea sezonului de încălzire

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ atenționează populația despre pericolul incendiilor în sectorul locativ, generate în urma nerespectării regulilor la utilizarea sobelor, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, înainte de începerea sezonului de încălzire, pompierii reamintesc cetățenilor că este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnarea ori stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile, iar ușița de alimentare trebuie să fie închisă.

Specialiștii avertizează oamenii să nu așeze în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile, iar pardoseala de jos să fie protejată prin instalarea unei table metalice. Pompierii atenționează persoanele să nu lase copii nesupravegheați cu focul aprins în sobă, iar cenușa și jarul provenite de la sobe să fie depozitate doar în locuri special amenajate.

Recomandările angajaților IGSU sunt și pentru oamenii care folosesc instalații electrice în calitate de surse de încălzire. În acest sens nu se admite utilizarea instalațiilor defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizații. În cazul persoanelor care urmează să folosească instalații alimentate la gaze naturale, specialiștii îndeamnă ca montarea, dar mai ales punerea în funcțiune a unei centrale să fie efectuată în mod obligatoriu de personal autorizat.

Statisticile IGSU arată că în anul 2019, în sectorul locativ au avut loc 1633 de incendii în care și-au pierdut viața 121 de persoane, inclusiv 5 copii.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău