Pompierii au intervenit în peste 50 de situații de lichidare a focarelor de ardere a vegetației

  • 24 Februarie 2020 09:22
Pompierii au intervenit în peste 50 de situații de lichidare a focarelor de ardere a vegetației

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 54 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. Potrivit unui comunicat al IGSU, cele mai extinse suprafețe de ardere au fost înregistrate în apropiere de localitatea Ghidighici municipiul Chișinău, dar și raioanele Ștefan Vodă, Ialoveni și Criuleni.

Un focar de ardere care a obținut răspândire a fost înregistrat ieri 23 februarie în preajma localității Ghidighici, unde focul a mistuit peste 10 ha de stufăriș din apropierea lacului. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri care au reușit localizarea. Un alt incendiu de vegetație a fost stins de angajații IGSU în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni, unde focul a reușit să nimicească 6 ha de iarbă, se mai scrie în comunicat.

Tot de ajutorul salvatorilor a fost nevoie în localitatea Corjova, Criuleni întrucât arderea de vegetație cuprindea o suprafață de peste 10 ha. În localitatea Corlăteni, raionul Râșcani, focarele de vegetație arsă s-au extins cu repeziciune reușind să afecteze 12 știubeie cu albine. Datorită intervenție pompierilor, alte 118 știubeie au fost salvate.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 43 de situații similare în republică și la lichidarea a 10 incendii de vegetație produse în municipiul Chișinău.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În condiții de vânt puternic și umiditate redusă focarele de vegetație arsă se pot răspândi pe spații extinse. În caz de situații de risc persoanele pot apela Serviciul 112. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău