Pompierii au intervenit în aproape 60 de cazuri pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației

  • 02 Martie 2020 08:35
Pompierii au intervenit în aproape 60 de cazuri pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației

Peste 60 de focare de vegetație uscată au fost lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore, anunță un comunicat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Cele mai multe intervenții au avut loc în zona de centru.

Potrivit Inspectoratului, patru focare au fost stinse în preajma raionului Strășeni. Un incendiu de vegetație s-a extins în seara zilei de ieri în apropiere de localitatea Cojușna, unde focul a mistuit 6 hectare de iarbă uscată. În preajma localității Negrești focarele aprinse au nimicit 3 ha de teren, iar în localitatea  Codreanca, raionul incendiul a nimicit 40 ha de stufăriș și vegetație uscată.

Aproape 100 ha de iarbă au fost nimicite la periferia străzii Chișinăului din orașul Strășeni, iar pentru lichidarea incendiului au intervenit mai multe echipaje de pompieri.  Incendii de vegetație au fost înregistrate și în localități din raioanele Ialoveni, Ungheni și Cantemir.

În acest context, autoritățile atenționează că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și secetă, sursă de aprindere poate provoca focare de proporții.

În caz de situații de risc, cetățenii pot apela la numărul unic de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău