Pompierii atenționează cetățenii despre regulile de utilizare a aparatelor de încălzit

  • 23 Octombrie 2023 13:58
Pompierii atenționează cetățenii despre regulile de utilizare a aparatelor de încălzit

Pompierii au atenționat cetățenii despre regulile anti-incendiare în timpul utilizării aparatelor electrice de încălzit și a instalațiilor alimentate cu gaz, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a subliniat că aparatele electrice de încălzit trebuie să fie standardizate, autorizate și certificate. „Este necesar ca acestea să fie procurate dintr-un magazin specializat. În cazul unei defecțiuni, este importat să apelați la un specialist pentru remedierea problemei și să nu recurgeți la repararea individuală. Aparatele nu trebuie să fie lăsate fără supraveghere. Totodată, acestea necesită a fi deconectate pe timp de noapte, întrucât un scurt circuit poate avea urmări grave”, a spus Liliana Pușcașu, scrie sursa citată.

De asemenea, ofițerul de presă al IGSU a menționat că, înainte de utilizare, cazanele alimentate cu gaz trebuie să fie verificate și certificate de un specialist.

Conform IGSU, în perioada rece a anilor 2022-2023, au fost înregistrate 461 de incendii în sectorul locativ, care s-au soldat cu 73 de persoane decedate, printre care doi copii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău