Pompieri și salvatori la un cinematograf din țară. Tehnici simple de urmat în cazuri de incendii

  • 26 Aprilie 2018 10:45
Pompieri și salvatori la un cinematograf din țară. Tehnici simple de urmat în cazuri de incendii

Pompierii și salvatorii vor evalua starea de siguranță în caz de incendii la peste 1000 de obiective cu destinație social-culturală din țară, printre care și cinematografele. Primele controale au avut loc ieri, 25 aprilie, într-un cinematograf din capitală, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a specificat că pompierii au intrat la începutul și la sfârșitul sesiunii de cinema pentru a face o scurtă instruire a oamenilor, cum trebuie să reacționeze corect în caz de incendiu.

„Angajații IGSU le-au explicat în detalii de ce este important ca persoanele să fie atente la indicatoarele de ieșire și la ușile care servesc drept cai de evacuare. În cazul în care încăperea este inundată cu fum, persoanele trebuie să-și acopere fața și nasul cu hainele aflate la îndemână”.

Tot specialiștii sugerează că evacuarea dintr-o zonă cu fum să se facă târâș, pentru a nu contacta cu mediul toxic.

Conform sursei citate, până în prezent au fost deja verificate de pompieri peste 500 de obiective.

Verificările obiectivelor de agrement din țară au loc în contextul prevenirii incendiilor de proporții similare cu cel produs pe data de 25 martie într-un centru comercial din orașul Kemerovo din Federația Rusă. Atunci focul a răpit viața a 64 de persoane, majoritatea copii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău