Pompeo la întâlnirea cu Lavrov: Președintele Trump este hotărât să îmbunătățească relațiile cu Rusia

  • 14 Mai 2019 17:40
Pompeo la întâlnirea cu Lavrov: Președintele Trump este hotărât să îmbunătățească relațiile cu Rusia

Secretarul american de stat Mike Pompeo a asigurat marți, în timpul întâlnirii avute în stațiunea rusească Soci cu omologul său rus Serghei Lavrov că președintele SUA, Donald Trump, este hotărât să îmbunătățească relațiile cu Rusia, în timp ce șeful diplomației ruse a apreciat că această întâlnire i-a inspirat un anumit optimism, relatează agențiile EFE și Reuters, preluat de Agerpres.

La începutul întrevederii, Lavrov a deplâns că în prezent relațiile bilaterale ruso-americane se găsesc ''într-o stare tristă''. ''Vedem că există suspiciuni și prejudecăți (...) Aceasta dăunează atât securității voastre cât și a noastre și provoacă îngrijorări în lume'', a explicat ministrul rus de externe. ''A sosit momentul să construim o nouă matrice, constructivă. Suntem pregătiți să facem acest lucru dacă și colegii noștri americani sunt pregătiți să acționeze în mod reciproc (...) Să încercăm, și vom vedea ce se întâmplă'', a a îndemnat Lavrov.

Răspunzând remarcilor omologului său rus, Pompeo a asigurat că a întreprins această vizită ''pentru că președintele Trump este hotărât să îmbunătățească relațiile cu Rusia''.

''Avem diferențe de abordare și fiecare țară își va proteja propriile interese, se ve preocupa de interesele ei și ale poporului ei. Dar aceasta nu înseamnă că suntem adversari în toate chestiunile și sper că putem găsi teme în care să avem un set de interese suprapuse și vom continua să construim o relație puternică, cel puțin în aceste chestiuni punctuale''', a completat secretarul american de stat, estimând că lupta împotriva terorismului și combaterea proliferării nucleare sunt două capitole la care Moscova și Washingtonul pot găsi un teren comun.

Pompeo este primul oficial american de rang înalt care efectuează o vizită în Rusia după deplasarea în octombrie anul trecut a consilierului pe probleme naționale al Casei Albe, John Bolton.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău