Pomicultorii ruși raportează autorităților importul de fructe din R.Moldova, ca pe o problemă prioritară de concurență

  • 08 Iulie 2019 16:10
Pomicultorii ruși raportează autorităților importul de fructe din R.Moldova, ca pe o problemă prioritară de concurență

Uniunea "Pomicultorii din Kuban" împreună cu pomicultorii din regiunea Stavropol s-a adresat vicepremierului Aleksei Gordeev cu rugămintea de a restricționa importul de fructe de peste hotare în Rusia prin majorarea taxelor de import.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la presa rusă, ei își argumentează rugămintea prin faptul că în perioada de coacere a fructelor în Rusia, în țară se importă o cantitate mare de producție importată din R.Moldova, Belarus, Serbia și alte țări.

"Prețurile la fructele de importat sunt foarte mici, ceea ce îi împiedică pe pomicultorii ruși să-și vândă producția. Problema este agravată de lipsa capacității de depozitare pe termen lung a fructelor. Vă rugăm să atrageți atenție la problema importului de fructe. Trebuie doar să majorați taxele de import în a doua jumătate a acestui an și la începutul anului viitor", consideră reclamanții.

Ei s-au referit în special la problema importului de fructe din R.Moldova, care a devenit concurentul principal pentru pomicultorii ruși.

După cum a comunicat anterior INFOTAG, săptămâna trecută, Guvernul Rusiei a extins până în 31 decembrie 2019 taxa vamală zero la importul de legume, fructe și vinuri din R.Moldova. Acces preferențial la piața rusă a obținut producția de dovlecei, cartofi, varză, caise, vișine, prune, mere.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău