Poluare cu plumb: Esplanada catedralei Notre-Dame din Paris, închisă provizoriu

  • 18 Mai 2021 14:23
Poluare cu plumb: Esplanada catedralei Notre-Dame din Paris, închisă provizoriu

Esplanada catedralei Notre-Dame din Paris, devastată în urmă cu doi ani de un incendiu, a fost închisă provizoriu pentru public din cauza concentrației ridicate de plumb în urma dezastrului, a anunțat marți Prefectura Poliției din Paris, informează AFP.

''Rezultatele ultimei campanii de măsurători au scos la iveală concentrații de praf de plumb peste valorile înregistrate în mod obișnuit în Paris (''zgomot de fond'') în anumite puncte de pe esplanadă'', a indicat prefectura într-un comunicat.

''Zgomotul de fond'' de plumb la Paris corespunde unei poluări care nu are legătură cu Notre-Dame.

În urma recomandării Agenției regionale de sănătate (ARS), prefectul de poliție Didier Lallement a emis un ordin care interzice circulația pietonilor și vehiculelor pe esplanadă prevăzând totodată și câteva puncte de trecere în apropiere.

Interdicția va fi ridicată după ce esplanada va fi curățată, iar ''ansamblul valorilor înregistrate va reveni la un nivel suficient de scăzut'', a indicat Prefectura Poliției.

După incendiu, ''esplanada catedralei a făcut obiectul unei monitorizări continue a concentrației de praf de plumb'', a mai precizat instituția.

Flăcările au topit mai multe sute de tone de plumb din structura acoperișului monumentului gotic. Acțiuni pentru depoluare au fost realizate în mai multe unități școlare din jurul monumentului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău