Polonia vrea să achiziționeze 96 de elicoptere Apache din SUA

  • 09 Septembrie 2022 09:59
Polonia vrea să achiziționeze 96 de elicoptere Apache din SUA

Polonia are în plan să își întărească dotările de apărare prin achiziția unui mare număr de elicoptere militare de la producători din Statele Unite, transmite dpa, citat de Agerpres.

Ministrul apărării Mariusz Blaszczak a anunțat joi că guvernul de la Varșovia a înaintat o cerere către SUA pentru achiziția a 96 de elicoptere Apache, și că Polonia va primi de asemenea tehnologie de transfer, despre care nu a dat însă alte detalii.

Potrivit agenției poloneze PAP, primele elicoptere vor intra în dotarea unei unități echipate cu tancuri de luptă Abrams americane.

Cele două sisteme formează împreună o 'forță de neoprit', a declarat ministrul Blaszczak, citat de PAP, în marja reuniunii de joi a grupului de contact pentru Ucraina, desfășurată la baza aeriană americană Ramstein, în Germania.

Ambasadorul american în Polonia, Mark Brzezinski, a scris pe Twitter că decizia va face din Polonia al doilea cel mai mare operator de elicoptere Apache din lume, după SUA.

Achiziția acestor elicoptere, combinată cu cea de tancuri Abrams și alte sisteme avansate, va întări interoperabilitatea și pregătirea de luptă ale Poloniei, a afirmat el.

Polonia își întărește armata cu sute de tancuri Abrams noi și second-hand pentru a înlocui tancurile de concepție sovietică pe care Varșovia le-a donat Ucrainei pentru a le folosi în apărarea contra forțele ruse.

Polonia este unul dintre cei mai activi susținători în plan militar și politic ai Ucrainei și, pe de altă parte, se înarmează pentru a răspunde unui eventual atac al Rusiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău