Polonia va susține crearea unui traseu turistic inedit în nordul Republicii Moldova

  • 22 Noiembrie 2021 14:23
Polonia va susține crearea unui traseu turistic inedit în nordul Republicii Moldova

Douăsprezece localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic, unic pentru această regiune a Europei. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească "Moștenitorii" (Bălți, Moldova), ce prevede crearea traseului eco-turistic "Stâncile Prutului" în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui proiect, reprezentanți ai autorităților locale și ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie - 2 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice. Delegația din Moldova va vizita traseele „Călătorie cu Pan Tadeusz“, "Drumul Crucii Kopaszewo", „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.

Traseul eco-turistic "Stâncile Prutului" va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druța, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Gordinești și Fetești din Edineț.

Proiectul "Crearea traseului eco-turistic "Stâncile Prutului" în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni" va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte patru din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potențialului turistic al localităților și înregistrarea oficială a rutei turistice naționale. Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului "Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău