Polonia va oferi R. Moldova un credit de 20 de milioane de euro în condiții preferențiale

  • 08 Aprilie 2022 13:53
Polonia va oferi R. Moldova un credit de 20 de milioane de euro în condiții preferențiale

Polonia va oferi R. Moldova un credit de 20 de milioane de euro în condiții preferențiale. Acordul a fost semnat astăzi de premierul Natalia Gavriliță, care efectuează o vizită în Polonia, și prim-ministrul acestei țări Mateusz Morawiecki.

De asemenea, a fost semnat Programul executiv în domeniul culturii, educației și științei pentru anii 2022-2025.

În discursul de după întrevederea celor doi oficiali, Natalia Gavriliță a declarat că Moldova, la fel ca și Polonia, este la graniță cu războiul și a primit refugiați ucraineni. Ea a subliniat că economia Republicii Moldova este lovită dur de acest război. Sprijinul Poloniei va ajuta Guvernul să continue programele de suport pentru cetățeni și afaceri, a apreciat Natalia Gavriliță.

Rep. Moldova a depus, pe 3 martie curent, cererea de aderare la Uniunea Europeană și este gata, în calitate de țară-candidat să implementeze reformele necesare pentru accelerarea parcursului european al țării noastre, a mai spus Natalia Gravriliță în discursul său.

În acest context ea a făcut apel către Statele Membre UE să recunoască perspectiva europeană pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Natalia Gavriliță a salutat Rezoluția Parlamentului European, care a recomandat Comisiei Europene să lucreze asupra acordării statutului de candidat pentru Ucraina.

În cadrul vizitei în Polonia, premierul Natalia Gavriliță a rugat prietenii polonezi să fie aliații Moldovei în susținerea ideii de abolire a cotelor pentru exportatorii moldoveni în condițiile actuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău