Polonia va începe în decembrie construirea unui gard permanent la frontiera cu Belarus

  • 15 Noiembrie 2021 19:45
Polonia va începe în decembrie construirea unui gard permanent la frontiera cu Belarus

Polonia va începe în decembrie construirea unui gard permanent de-a lungul graniței cu Belarus, unde se află numeroși migranți, lucrările urmând a fi finalizate în primul semestru al anului 2022, a anunțat luni ministrul de interne polonez Mariusz Kaminski, potrivit unui comunicat, relatează dpa și AFP, citate de Agerpres.

''Proiectul pe care trebuie să-l ducem la îndeplinire este o investiție absolut strategică și prioritară pentru securitatea națiunii și a cetățenilor săi'', a declarat ministrul polonez.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Kaminski a precizat că lucrările de ridicare a gardului permanent se vor concentra la început pe patru secțiuni.

Polonia a instalat deja un gard temporar de-a lungul frontierei pentru a-i opri pe migranții care intră ilegal în țară. Gardul este făcut din sârmă ghimpată și are o înălțime de aproximativ 2,5 metri.

Acesta va fi înlocuit cu un gard permanent de 5,5 metri înălțime și dotat cu senzori de mișcare și camere de luat vederi. Bugetul alocat acestui proiect se ridică la 366 de milioane de euro.

Guvernul polonez numește acest gard permanent o ''barieră'' sau ''baricadă'', evitând în mod evident cuvântul ''zid'', notează dpa.

Granița Poloniei cu Belarus, care este și o frontieră externă a UE, are o lungime totală de 418 kilometri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău