Polonia susține că a neutralizat un grup de sabotaj care colabora cu Rusia și Belarus

  • 09 Septembrie 20:40
Polonia susține că a neutralizat un grup de sabotaj care colabora cu Rusia și Belarus

Serviciile de securitate poloneze au neutralizat o operațiune de sabotaj orchestrată de Rusia și Belarus care urmărea destabilizarea Poloniei, a declarat astăzi, 9 septembrie, viceprim-ministrul Krzysztof Gawkowski, citat de News.ro.

Varșovia a acuzat în repetate rânduri Moscova că încearcă să destabilizeze Polonia din cauza rolului său în furnizarea de ajutor militar vecinei sale Ucraina, acuzații pe care Rusia le-a respins.

Sabotorii, care operează din Belarus în cooperare cu Rusia, au penetrat instituții guvernamentale locale și centrale, inclusiv companiile de stat care implementează contracte militare, a spus vicepremierul polonez.

Serviciile externe din Belarus și Rusia au avut un obiectiv specific - să extorcheze informații, să șantajeze persoane și instituții și să ducă un război cibernetic de facto”, a declarat Gawkowski, care este și ministru pentru afaceri digitale.

El a declarat că obiectivul operațional, furtul de date în scopul șantajului, a fost contracarat.

Gawkowski spune că atacurile cibernetice s-au dublat de anul trecut, vizând organizații și instituții poloneze, inclusiv companii de logistică care efectuează livrări militare către Ucraina.

În spațiul cibernetic, pericolele apar în fiecare oră, în fiecare minut. Se întâmplă adesea să existe peste o mie de incidente într-o zi”, a declarat Gawkowski, care în iunie a declarat că Polonia a blocat mai multe atacuri cibernetice asupra infrastructurii sale critice.

Polonia a legat, de asemenea, Rusia de incidente de sabotaj și incendiere pe teritoriul său și afirmă că serviciile secrete ruse încearcă în mod activ să colecteze informații privind livrările de arme către Ucraina după invazia la scară largă a Rusiei în februarie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău