Polonia și Țările Baltice nu vor sportivi ruși și belaruși la Olimpiada de Vară din 2024 de la Paris: Ar fi o decizie imorală și greșită

  • 01 Februarie 2023 09:02
Polonia și Țările Baltice nu vor sportivi ruși și belaruși la Olimpiada de Vară din 2024 de la Paris: Ar fi o decizie imorală și greșită

Polonia și Țările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) nu sunt de acord cu prezența sportivilor ruși și belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar și sub un drapel neutru, a declarat, marți, ministrul de externe leton, notează AFP.

Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a anunțat că ia în considerare întoarcerea sportivilor interziși sub drapel neutru, cu condiția ca aceștia „să nu fi susținut activ războiul din Ucraina”, scrie G4Media.

Kievul a acuzat imediat organismul olimpic de „promovarea războiului” și a amenințat că va boicota Jocurile de la Paris, dacă rușii vor participa.

Marți, șeful diplomației letone, Edgars Rinkevics, a reacționat: „Decizia de a permite rușilor și belarușilor să participe la următoarele Jocuri este imorală și greșită”, a scris el pe Twitter, în marja unei întâlniri de la Riga cu omologii polonez, lituanian și eston.

Iar Comitetul Olimpic Leton a amenințat deja că va boicota Jocurile Olimpice: „Letonia nu va participa la Jocuri alături de țara agresoare”, a spus președintelui acestui for, Zorzs Tikmer.

Încă de săptămâna trecută, ministrul polonez al Sportului Kamil Bortniczuk a declarat că „nu și-a imaginat” posibilitatea ca rușii și belarușii să participe la Jocurile Olimpice.

În Estonia, prim-ministrul Kaja Kallas a declarat, luni, că dacă s-ar permite ca sportivii ruși să concureze „ar fi o batjocură la adresa ucrainenilor și a zecilor de mii de oameni care și-au pierdut viața în cea mai gravă crimă împotriva umanității comisă în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău