Polonia propune extinderea programului Parteneriatului Estic, din care face parte și R.Moldova

  • 02 Aprilie 2019 13:21
Polonia propune extinderea programului Parteneriatului Estic, din care face parte și R.Moldova

Polonia propune extinderea programului Parteneriatului Estic (EaP) al Uniunii Europene, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări, astfel încât statele membre, inclusiv Republica Moldova, să poată participa la unele reuniuni ale UE pe teme economice, informează agenția INFOTAG.

Ministrul de Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, a declarat într-un interviu pentru presa poloneză că, la cea de a zecea aniversare a Parteneriatului Estic, inițiat de țara sa împreună cu Suedia, își dorește să sporească nivelul de informare a Uniunii Europene despre cele șase țări din cadrul PaE, care, la fel, fac parte din Europa. „Aceasta este și o oportunitate de a consolida ideea că UE este deschisă și gata să le sprijine prin noi programe, de exemplu, în domeniul schimburilor de tineri", a spus el.

Totodată, Polonia dorește să creeze "un sistem de indici" de măsurare a  progreselor înregistrate în implementarea reformelor în aceste țări.

Aniversarea EaP va constitui subiectul discuțiilor la Consiliul UE la Luxemburg, pe 8 aprilie.

Anterior, Comisia Europeană și Banca Mondială au elaborat un plan de dezvoltare a infrastructurii în țările Parteneriatului Estic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău