Polonia precizează că nu va adăposti ruși care fug de mobilizarea parțială din țara lor

  • 24 Septembrie 2022 10:29
Polonia precizează că nu va adăposti ruși care fug de mobilizarea parțială din țara lor

Polonia a precizat vineri că nu va adăposti ruși care încearcă să fugă de mobilizarea parțială din țara lor, după ce unii tineri ruși s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunțată miercuri de președintele Vladimir Putin, transmite DPA.

„Nu vom permite unui grup de ruși să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susțin că ei fug de mobilizare'', a declarat viceministrul de interne polonez Maciej Wasik pentru postul public de radio.

Citând securitatea națională a Poloniei, el a spus că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbații ruși.

Doar în cazuri individuale, atunci când un cetățean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuțiilor din motive politice în Rusia, se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia și persoana respectivă ar putea obține protecție, a adăugat Wasik.

O reuniune de urgență va avea loc luni la Bruxelles în scopul coordonării la nivelul Uniunii Europene a problemei cetățenilor ruși care încearcă să intre în state membre UE pentru a scăpa de ordinul de mobilizare parțială din țara lor.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață o "mobilizare parțială" a rezerviștilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău