Polonia marchează 8 ani de la catastrofa aviatică în care și-a pierdut viața președintele Lech Kaczyński

  • 10 Aprilie 2018 12:19
Polonia marchează 8 ani de la catastrofa aviatică în care și-a pierdut viața președintele Lech Kaczyński

Polonia marchează, marți, 10 aprilie, opt ani de la catastrofa aviatică din Smolensk (Rusia), în care și-au pierdut viața președintele Lech Kaczyński, soția sa și foarte mulți înalți demnitari polonezi.

Printre acțiunile comemorative programate să aibă loc la Varșovia se numără dezvelirea unui monument al victimelor tragediei de la Smolensk și o ceremonie organizată în fața Palatului Prezidențial. De asemenea, va fi pusă piatra de temelie a unui monument care urmează să fie ridicat în memoria lui Lech Kaczyński.

Potrivit unui comunicat al autorităților, Monumentul victimelor tragediei de la Smolensk va fi dezvelit de către familiile celor care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică petrecută în urmă cu opt ani.

Amintim că, pe 10 aprilie 2010, la Smolensk, Rusia, s-a prăbușit un avion polonez Tu-154, în accident pierzându-și viața 96 de persoane, printre care președintele polonez Lech Kaczyński și soția sa, Maria, precum și ultimul președinte al Poloniei în exil, Ryszard Kaczorowski. Delegația poloneză urma să ia parte la evenimente comemorative organizate la împlinirea a 70 de ani de la Masacrul din Katyn, Rusia.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău