Polonia: Mai multe site-uri de știri au fost vizate de atacuri informatice tip DDoS

  • 18 Mai 2023 18:14
Polonia: Mai multe site-uri de știri au fost vizate de atacuri informatice tip DDoS

Mai multe site-uri de știri poloneze au fost vizate de atacuri informatice tip DDoS, despre care guvernul de la Varșovia afirmă că ar putea fi acțiunea unor grupuri de hackeri ruși, relatează joi Reuters, citându-l pe ministrul polonez al digitalizării, scrie agerpres.ro.

 Varșovia s-a poziționat ca unul dintre cei mai fermi aliați ai Ucrainei în urma invaziei ruse, iar Polonia afirmă că se confruntă cu încercări frecvente ale Rusiei de a destabiliza situația din țară. Moscova neagă constant că desfășoară atacuri informatice.

Prin atacurile DDoS (denial-of-service), o rețea este inundată cu mari volume de date pentru a o paraliza.

„Având informația că se pregătesc astfel de atacuri, am informat imediat toate redacțiile interesate, astfel încât să poată reacționa”, a declarat Janusz Cieszynski, citat de agenția de presă de stat PAP.

Întrebat dacă în spatele atacurilor se află grupuri rusești, Cieszynski a spus că "sunt astfel de informații". Ministerul de Externe rus nu a răspuns deocamdată la o solicitare de comentarii, menționează Reuters.

Potrivit PAP, între site-urile afectate se numără cele ale cotidianelor Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita și Super Express. Wyborcza a confirmat pe Twitter că a fost victima unui atac informatic, iar site-ul de știri wPolityce.pl a făcut un anunț similar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău