Polonia înregistrează un număr record de contaminări de la începutul pandemiei

  • 24 Martie 2021 15:57
Polonia înregistrează un număr record de contaminări de la începutul pandemiei

Polonia a înregistrat miercuri 29.978 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei, iar guvernul ia în considerare înăsprirea restricțiilor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Ministerul Sănătății a semnalat de asemenea 575 de decese cauzate de COVID-19, la o populație de 38 de milioane de locuitori.

„Perioada cea mai grea abia urmează”, a declarat presei premierul Mateusz Morawiecki, adăugând că noile restricții pentru perioada Paștelui catolic vor fi anunțate joi.

Precedentul record de infectări zilnice era de 27.875, înregistrat la 7 noiembrie.

Potrivit experților, numărul real de contaminări ar putea fi mult mai ridicat, dat fiind faptul că Polonia nu testează decât persoane care prezintă deja simptome ale bolii.

Morawiecki a mai spus că rata de ocupare a paturilor și a aparatelor cu oxigen în spitalele COVID-19 este de 75% și că în ajutorul personalului medical au fost chemate cadre în rezervă ale armatei și pompierilor.

Ministerul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat miercuri că situația este gravă în Mazovia, regiunea din centrul Poloniei unde se află capitala Varșovia, și în regiunea Silezia din sudul țării.

„Din păcate, semnalele de astăzi ne fac să ne gândim foarte serios la înăsprirea restricțiilor”, a declarat Niedzielski pentru site-ul Wirtualna Polska.

Premierul Mateusz Morawiecki anunțase încă de marți că până joi vor fi prezentate noi restricții.

„Cu cât mai mulți oameni vor respecta regulile și se vor vaccina, cu atât mai repede se va încheia al treilea val”, a insistat el.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău