Polonia desfășoară peste 1.000 de militari la granița cu Belarus, de teama mercenarilor Wagner

  • 09 Iulie 2023 13:40
Polonia desfășoară peste 1.000 de militari la granița cu Belarus, de teama mercenarilor Wagner

Polonia a început să desfășoare peste 1.000 de militari în estul țării, a declarat sâmbătă ministrul apărării, pe fondul îngrijorării crescânde a membrului NATO că prezența luptătorilor Grupului Wagner în Belarus ar putea duce la creșterea tensiunii la granița sa, relatează Reuters.

Decizia președintelui rus Vladimir Putin de a oferi mercenarilor grupului Wagner, fondat de Evgheni Prigojin, alegerea de a se muta în Belarus a dus la temeri în rândul membrilor NATO din est că prezența lor va provoca o instabilitate mai mare în regiune, scrie Hotnews.

„Peste 1.000 de militari și aproape 200 de unități de echipamente din Brigăzile 12 și 17 Mecanizate încep să se deplaseze în estul țării”, a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter.

„Aceasta este o demonstrație a pregătirii noastre de a răspunde încercărilor de destabilizare în apropierea graniței țării noastre”.

Duminica trecută, Polonia a declarat că va trimite 500 de polițiști pentru a consolida securitatea la granița cu Belarus.

Polonia a înregistrat o creștere a numărului de migranți care încearcă să treacă granița dinspre Belarus în ultimele săptămâni. Potrivit poliției de frontieră, peste 200 de persoane au încercat să treacă ilegal vineri, inclusiv cetățeni din Maroc, India și Etiopia.

Polonia a acuzat Belarus că a creat în mod artificial o criză a migranților la graniță din 2021, aducând oameni din Orientul Mijlociu și Africa și încercând să-i împingă peste graniță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău