Polonia cere din nou Rusiei să-i fie returnate resturile avionului prezidențial

  • 08 Februarie 2018 15:03
Polonia cere din nou Rusiei să-i fie returnate resturile avionului prezidențial

Polonia nu vede nicio justificare pentru păstrarea în continuare în Rusia a resturilor avionului prezidențial Tu-154, care s-a prăbușit în 2010 lângă Smolensk, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Krzysztof Czaputowicz, la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse, Serghei Andreev, transmite serviciul de presă al MAE polonez.

„Șeful diplomației poloneze a subliniat că nu vede niciun motiv pentru care Rusia ar  deține în continuare resturile avionului prezidential la Smolensk și așteaptă returnarea lor“, se arată în declarația citată de Pagina de Rusia.

De asemenea, Czaputowicz a subliniat că Polonia se așteaptă ca Rusia să ofere acces liber la locul accidentului și să contribuie la crearea unui monument pentru victimele dezastrului aerian.

Anterior, ministrul Apărării Naționale al Poloniei Antoni Macierewicz a declarat că tragedia de la Smolensk, care a dus la moartea a 96 de oficiali de rang înalt din Polona, nu a fost un accident și a promis să prezinte noul raportul de expertiză în aceasta primăvară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău