Polonia avertizează asupra activității militare ruse 'fără precedent' în zona Mării Baltice

  • 12 Decembrie 2014 06:36
Polonia avertizează asupra activității militare ruse 'fără precedent' în zona Mării Baltice

Ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, a anunțat că de mai multe zile se înregistrează 'o activitate militară rusă fără precedent în zona Mării Baltice', inclusiv în enclava rusă Kaliningrad, transmite Agerpres.

El a precizat că activitatea menționată privește atât forțele aeriene ruse, cât și flota rusă de la Marea Baltică. Totuși, Siemoniak a exclus posibilitatea plasării armatei poloneze în stare de alertă, cum a făcut Lituania, care a decis la începutul săptămânii să pună mai multe unități militare în stare de alertă după ce o formație de 22 de nave de război rusești a trecut la 5 kilometri de apele sale teritoriale. 

Pe data de 8 decembrie, avioane F-16 olandeze, care participă la misiunea de asigurare a securității spațiului aerian al statelor baltice, au interceptat avioane rusești de vânătoare-bombardament Su-34 în apropierea spațiului aerian al Lituaniei. Potrivit unui purtător de cuvânt al NATO, în ziua respectivă au fost interceptate peste 30 de avioane militare rusești de diferite categorii deasupra Mării Baltice și în largul coastelor Norvegiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău