Polonia anunță cauza oficială a decesului pasagerilor din avionul prezidențial prăbușit la Smolensk

  • 10 Aprilie 2018 13:21
Polonia anunță cauza oficială a decesului pasagerilor din avionul prezidențial prăbușit la Smolensk

Cauza care a dus la decesul persoanelor aflate la bordul avionului polonez prăbușit în 2010 la Smolensk (Rusia) a fost o explozie produsă înainte de prăbușirea aeronavei, la bordul căreia se afla și președintele polonez Lech Kaczyński - a anunțat, marți, 10 aprilie, Antoni Macierewicz, fost ministru polonez al apărării și președinte al Subcomisiei pentru ancheta desfășurată în cazul catastrofei aviatice din Smolensk.

„Pasagerii au fost uciși de o explozie produsă aproape de aripa centrală, înainte ca aeronava să atingă solul. Acesta a fost motivul care a dus la moartea lor" - a subliniat Macierewicz, precizând că raportul tehnic a fost semnat de către toți membrii comisiei.

Cu toate acestea, potrivit lui Antoni Macierewicz, clarificarea cauzelor accidentului aviatic și a exploziei ar putea dura ani întregi.

Amintim că Polonia marchează, marți, opt ani de la catastrofa aviatică din Smolensk, în care și-au pierdut viața președintele Lech Kaczyński, soția sa, Maria, și foarte mulți înalți demnitari polonezi, printre care și ultimul președinte al Poloniei în exil, Ryszard Kaczorowski. Delegația poloneză urma să ia parte la evenimente comemorative organizate la împlinirea a 70 de ani de la Masacrul din Katyn, Rusia.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău