Polonia anunță că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

  • 27 Septembrie 16:46
Polonia anunță că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Polonia va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2036, a anunțat, miercuri, președintele polonez Andrzej Duda. Polonia va intra astfel în ring cu alți candidați, printre care Indonezia, Mexic și India, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Polonia, care a găzduit în această vară Jocurile Europene la Cracovia și Malopolska, nu a organizat niciodată o ediție a Jocurilor Olimpice, nici de vară, nici de iarnă.

„Aș dori să anunț, după consultări cu Comitetul Olimpic Polonez, cu ministrul Sportului și cu guvernul, că ambiția și intenția noastră este de a începe eforturile pentru a organiza Jocurile Olimpice de vară în 2036”, a declarat Andrzej Duda într-o conferință de presă la Zakopane, în sudul Poloniei.

Comitetul Internațional Olimpic a atribuit organizarea JO din 2032 orașului Brisbane, în timp ce există deja mai mulți potențiali candidați interesați pentru ediția din 2036.

Mexic și Indonezia și-au exprimat oficial interesul, în timp ce o candidatură din partea Indiei pare aproape inevitabilă. Turcia, Ungaria și orașe din regiunea Golfului s-ar putea alătura, de asemenea.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, în timp ce Los Angeles va găzdui JO din 2028.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău