Polonia anchetează o potențială scurgere de informații de la o bază de date a armatei

  • 14 Ianuarie 14:48
Polonia anchetează o potențială scurgere de informații de la o bază de date a armatei

Ministerul Apărării din Polonia a anunțat vineri că a deschis o anchetă asupra unei potențiale scurgeri de informații de la o bază de date despre echipamente ale armatei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Anunțul a fost făcut după o relatare a site-ului polonez Onet.pl conform căreia o bază de date cu 1,7 milioane de intrări și care vizează toate echipamentele armatei a ajuns publică pe internet.

"Cazul este analizat în detaliu de servicii. Sunt în desfășurare clarificări pentru a afla dacă a avut loc o scurgere de date și dacă dosarul dezvăluit a fost creat în cadrul forțelor armate poloneze", a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

"Nu vom face niciun comentariu despre acest caz până când ancheta nu va fi terminată", a mai scris ministerul, precizând că sunt luate în considerare "mai multe scenarii".

Conform Onet.pl, fiecare intrare din baza de date publicată pe internet corespunde nevoilor de echipament ale fiecărei unități a armatei poloneze, de la avioane de vânătoare F-16, arme grele, piese detașate sau muniții și până la uniforme, lenjerie de corp, pături, materiale informatice și chiar drapele și diplome.

Baza de date permite să se stabilească, în mod detaliat, starea echipamentelor întregii armate poloneze, precum și nevoile de echipamente ale acesteia, și să determine, de exemplu, ce echipamente sunt inoperante pentru perioada iunie-septembrie 2021.

Bazele de date dezvăluite cuprind de asemenea tipurile de programe informatice folosite de militari și lista de licențe.

O parte a bazei de date conține armele și mașinile achiziționate de armata poloneză de la alte țări.

Conform Onet.pl, baza de date a fost deja descărcată de utilizatori din cel puțin 12 țări, printre care Rusia și China.

După publicarea informațiilor de către site-ul respectiv, opoziția din Polonia a cerut demisia ministrului apărării și un control în cadrul ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău