Polonia a semnalat noi tentative ale migranților de a trece ilegal granița în cursul nopții trecute

  • 17 Noiembrie 2021 09:17
Polonia a semnalat noi tentative ale migranților de a trece ilegal granița în cursul nopții trecute

Ministrul apărării din Polonia, Mariusz Błaszczak, a anunțat, în direct la postul public Radio Polonia, că migranții din Belarus au efectuat noi tentative de trecere frauduloasă a frontierei, în cursul nopții trecute, scrie Rador.

„Noaptea, din păcate, nu a fost una calmă. Tensiunile, evident, că au fost mult mai reduse, față de ceea ce se întâmplă la Kuźnica, localitate din județul Sokółka, Voievodatul Podlaskie, în nord-estul Poloniei, aproape de granița cu Belarus, unde marți a avut loc o tentativă majoră de a forța granița, iar metodele folosite pentru a forța granița polonă rămân aceleași. Totodată, grupuri mai mici de migranți au încercat să treacă farudulos, în cursul nopții, granița polonă, prin alte zone'', a afirmat Mariusz Błaszczak.

Migranții provin din țările Orientului Mijlociu și din Africa. Cea mai mare concentrare de migranți este cea de lângă punctul de control Bruzgi, de la granița belaruso-polonă. Un grup format din o sută de migranți ilegali a încercat marți să treacă granița belaruso-polonă, pe porțiunea frontierei în apropiere de Dubichi, potrivit unei postări pe Twitter, a Serviciului Poliției de Frontieră din Polonia. Câteva mii de migranți s-au acumulat la granița dintre Belarus și Polonia, în ultimele săptămâni, în speranța de a ajunge în țările UE.

Autoritățile Poloniei au consolidat paza și securitatea frontierei, au adus armata și au dejucat tentativele imigranților ilegali de a intra în țară, dând vina pe autoritățile de la Minsk pentru criza migrației. Toate aceste acuzații sunt însă respinse de oficialii din Belarus, care susțin că Polonia expulzează forțat migranții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău