Polonia a mai arestat un spion rus. Acesta supraveghea instalațiile militare și porturile maritime și „a fost plătit sistematic de ruși”

  • 10 Iulie 2023 08:58
Polonia a mai arestat un spion rus. Acesta supraveghea instalațiile militare și porturile maritime și „a fost plătit sistematic de ruși”

Polonia a reținut încă un membru al unei rețele de spionaj rusești, ridicând la 15 numărul total de persoane reținute în cadrul unei anchete, a declarat ministrul de interne Mariusz Kaminski, citat de The Guardian.

Polonia, un centru de aprovizionare militară occidentală a Ucrainei, spune că a devenit o țintă majoră a spionilor ruși și acuză Moscova că încearcă să o destabilizeze, scrie G4Media.

„Agenția de Securitate Internă a reținut un alt membru al rețelei de spionaj care lucrează pentru serviciile secrete rusești”, a declarat Mariusz Kaminski într-o postare pe Twitter.

„Suspectul supraveghea instalațiile militare și porturile maritime. El a fost plătit sistematic de ruși”.

Ambasada Rusiei la Varșovia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail.

În iunie, Polonia a reținut un jucător profesionist rus de hochei pe gheață sub acuzația de spionaj.

În martie, Polonia a declarat că a destructurat o rețea de spionaj rusă și a reținut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj și monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

În luna următoare, Polonia a anunțat că va introduce o zonă de excludere de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău