Polonia a anunțat ieri că, pentru a doua zi consecutiv, de partea belarusă a graniței au fost trase focuri de armă

  • 10 Octombrie 2021 08:54
Polonia a anunțat ieri că, pentru a doua zi consecutiv, de partea belarusă a graniței au fost trase focuri de armă

Poliția de frontieră poloneză a anunțat că, pentru a doua zi consecutiv, de partea belarusă a graniței au fost trase focuri de armă, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Împușcăturile au fost auzite în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, au declarat sâmbătă polițiștii de frontieră pe Twitter.

Cu o zi înainte, aceștia raportaseră că o patrulă belarusă a tras asupra soldaților polonezi în cursul zilei de joi.

O purtătoare de cuvânt a poliției de frontieră poloneze a declarat că au fost folosite probabil gloanțe oarbe.

Ca urmare a fluxului crescut de migranți la granița cu Belarusul, armata poloneză oferă asistență grănicerilor în asigurarea securității frontierei.

Potrivit grănicerilor polonezi, doar în cursul zilei de vineri au existat 553 de încercări ale migranților de a trece ilegal frontiera. Opt persoane au fost reținute.

Guvernul de la Varșovia îl acuză pe președintele din Belarus Alexandr Lukașenko că îi ajută pe refugiații din zonele de conflict să ajungă la frontiera externă a UE cu scopul de a crea o criză.

De cealaltă parte, autoritățile din Belarus acuză Occidentul de crearea de haos în aceste regiuni de conflict, acesta fiind motivul pentru care oamenii de acolo caută acum o viață mai bună.

Lukașenko a declarat la sfârșitul lunii mai că Minsk-ul nu va mai împiedica migranții să tranziteze Belarusul în drum spre UE - în replică la înăsprirea sancțiunilor europene impuse fostei republici sovietice.

Polonia construiește în prezent un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 418 kilometri cu Belarusul pentru a reduce trecerile ilegale de migranți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău